Tunnesyömisen hallinnassa olen jo edistynyt huimasti. Mikä siis auttaa tunnesyömiseen? Alla joitakin hyviksi todettuja keinoja joita olen muilta kuullut, jostain lukenut tai itse keksinyt.

Ruoka syödään AINA ruokapöydän ääressä. Ei siis napostelua ohimennen tai telkkaria katsoessa. Ruokapöydässä keskitytään vain syömiseen eikä tehdä muuta samalla (seurustelu muiden kanssa tietenkin suotavaa ja mukavaa ;) ). Ruokaa pitäisi malttaa syödä hitaasti eikä hotkia, kylläisyyden tunteen kehittymiseen menee aikaa. Pöydän ääreen kun menee syömään niin jonkin verran myös automaattisesti valmistautuu miettimällä mitä tällä kerralla söisi, syöminen on harkitumpaa kuin napostelu muuten vaan. Ihminen kai myös aistii jotenkin visuaalisestikin kuinka paljon on syönyt, ja lopettaa syömisen nopeammin kun on tilanteessa jossa voi jotenkin havaita syömisten määrän.

Kauppaan ei kannata mennä nälkäisenä, silloin ostaa herkkuja ja isoja annoksia. Ehkä voi myös auttaa se että käy kaupassa harvemmin. Tarkoitan sitä että kun on jo paljon perusruokia mitä pitää ostaa niin kun ne on saanut kärryyn tai koriin haalittua niin ei sen jälkeen enää tee mieli muuta kuin mennä kassalle. Sen sijaan jos lähtee kauppaan ostamaan vain paria elintarviketta niin helposti tulee mieleen että "pitäisikös ostaa vielä jotain hyvää, vaikka jäätelö" tms.

Niitä ruokia sitä syö mitä kaupasta ostaa. Jos ei halua syödä keksejä, karkkia, pitsaa yms. niin ei vie niitä kaupasta kotiin. Yleensä on ihan turha perustella että niitä ostaa vierasvaraksi, itse ne tulee kuitenkin syötyä.

Tunteet pitää vain elää läpi. Ne tulee ja menee. Pahat tunteetkin pitää vain kärsiä, tai opetella purkamaan ne muuhun kuin syömiseen.

Olen huomannut itsestäni että syön paljon silloin kun olen väsynyt, tällöin minulla tekee myös kauheasti mieli herkkuja. Tähän en ole keksinyt mitään muuta ratkaisua kuin yrittää nukkua aina tarpeeksi pitkät yöunet.